[size=25]الكيكه الاسفنجيه
المقادير
5 بيضات
كوب وربع سكر بودره
كوب وربع دقيق
معلقه بيكنج بودر
معلقه فانيليا
الطريقه
تدهن الصنيه بالفرشاه بالسمن كويس ثم ترش بشويه دقيق وتقليبها وتخبطيها علشان تزلى الزياده من الدقيق
شغل الفرن الاول
نضع البيض والفانيليا فى الخلاط الكهربى ونبداء فى التشغيل نستمر فى ضرب البيض على سرعه عاليه لمده 5 دقائق تقريبا
ثم نضيف السكر شويه شويه والخلاط شغال يستمر الضرب لحد ماتلاقى البيض والسكر تخنوا كانك حطيت دقيق عليهم ولما ترفع المضرب لفوق تنزل العجينه اعلى هيئه خط تخين ومايتخفيش بسرعه من على وش العجينه
كدهتتاكد انها اتضربت كويس ومليت هواء
ضع البيكنج بودر على الدقيق وقلبهم كويس
نضع الدقيق على الخليط الدقيق شويه شويه وبالمعلقه اخطلهم ويكون التقليب على هيئه نصف دائره وخط من النصف نصف دائره واقطعها من النصف
علشان كل الهواء الى دخليته اثناء الضرب مش يطلع وتهبط
صب العجينه فى الصنيه المجهزه بحيث لاتزيد ارتفاع العجينه عن ثلث الصنيه
ادخلها الفرن متوسط الحراره ولايفتح عليها قبل مرور10 د للكشف عن السوء بعد مرور ربع ساعه الاولى ادخل بالراحه طرف السكينه من الجنب
ازاه كانت نظيفه بدون عجين كده تكون استويت
نخرجها من الفرن وتقلبها على منخل او حديده سلك او اى قاعده سلك
بعيد عن الهواء حتى تبرد تماما
وبالهناء والشفاء
[/size]المقادير
5 بيضات
كوب وربع سكر بودره
كوب وربع دقيق
معلقه بيكنج بودر
معلقه فانيليا
الطريقه
تدهن الصنيه بالفرشاه بالسمن كويس ثم ترش بشويه دقيق وتقليبها وتخبطيها علشان تزلى الزياده من الدقيق
شغل الفرن الاول
نضع البيض والفانيليا فى الخلاط الكهربى ونبداء فى التشغيل نستمر فى ضرب البيض على سرعه عاليه لمده 5 دقائق تقريبا
ثم نضيف السكر شويه شويه والخلاط شغال يستمر الضرب لحد ماتلاقى البيض والسكر تخنوا كانك حطيت دقيق عليهم ولما ترفع المضرب لفوق تنزل العجينه اعلى هيئه خط تخين ومايتخفيش بسرعه من على وش العجينه
كدهتتاكد انها اتضربت كويس ومليت هواء
ضع البيكنج بودر على الدقيق وقلبهم كويس
نضع الدقيق على الخليط الدقيق شويه شويه وبالمعلقه اخطلهم ويكون التقليب على هيئه نصف دائره وخط من النصف نصف دائره واقطعها من النصف
علشان كل الهواء الى دخليته اثناء الضرب مش يطلع وتهبط
صب العجينه فى الصنيه المجهزه بحيث لاتزيد ارتفاع العجينه عن ثلث الصنيه
ادخلها الفرن متوسط الحراره ولايفتح عليها قبل مرور10 د للكشف عن السوء بعد مرور ربع ساعه الاولى ادخل بالراحه طرف السكينه من الجنب
ازاه كانت نظيفه بدون عجين كده تكون استويت
نخرجها من الفرن وتقلبها على منخل او حديده سلك او اى قاعده سلك
بعيد عن الهواء حتى تبرد تماما
وبالهناء والشفاء